пʼятниця, 09 січня 2009 19:14

Для караоке вибирають шнурові мікрофони

Наприкінці 2008 року в продажу з"явився плеєр-караоке "Самсунґ DVD-К450". Він має три виходи для підключення мікрофонів, тому виконувати пісні можуть одразу кілька людей. USB-вхід дозволяє приєднати портативний плеєр і слухати музику без диска. Новий програвач продають із мікрофоном і диском караоке на 4 тис. пісень із функцією оцінки виконавців.

— Крім DVD-плеєрів, систему караоке встановлюють у музичні центри, — розповідає продавець магазину "Фокстрот" Олексій Сєдих. — Якість звучання у них, звичайно, краща, адже центри комплектують потужними колонками, але й коштують вони вдвічі дорожче.

Однією з переваг DVD-плеєрів із функцією караоке є можливість бачити текст пісні на екрані. Продавці радять купувати караоке із системою оцінки балів за виконання пісень. Такі пропонують програвачі фірм "Самсунґ" і LG. У систем "Караоке-мікс" є можливість регулювати тембр звучання мікрофона, підлаштовуючи під голос виконавця.

— Вибираючи систему караоке, треба звертати увагу на її комплектацію, — каже продавець "Ельдорадо" Олександр Вєнєдіктов, 22 роки. — Більшість виробників продають програвачі без мікрофонів. З ним ідуть деякі моделі "Самсунґ", LG і BBK.

Регулятори тембру налаштують музику під голос виконавця

Системи караоке на кілька виконавців комплектують одним мікрофоном. Решту доведеться докуповувати. Продавці радять обирати шнурові мікрофони "Філіпс", "Панасонік" чи "Томсон".

— Шнурові мікрофони не залежать від батарейок, як радіомікрофони, — пояснює продавець. — Тому вони не підведуть у найвідповідальніший момент.

У магазинах шнурові мікрофони коштують 150–250 грн. Вартість залежить від матеріалу, з якого зроблена сітка мікрофона, довжини шнура.

44-річний киянин Андрій Рассохін професійно займається проведенням вечірок як тамада. У роботі чоловік  використовує плеєр ВВК із функцією караоке й портативний DVD-програвач "Шарп".

— У плеєра ВВК два виходи для мікрофонів, — зауважує чоловік. — Тому його зручно використовувати на вечірках, бо одночасно можуть співати під караоке два виконавці. Знизу програвач має регулятори тембру, щоб налаштувати музику під голос людини, це також зручно. Але його потрібно підключати до телевізора.

Коли чотири роки тому Рассохін купував систему караоке, продавці порадили ВВК, бо цей плеєр може відтворити навіть записи на подряпаному диску. Та "Шарп" у цьому плані виявився кращим. Чоловік дістає із плеєра диск, на якому залишилися плями клею. Каже, жоден програвач таку платівку "не бачить", а цей програє.

Для роботи чоловік купує диски фірми "Майстер караоке". На базарі біля метро Петрівка такі продають від 50 грн. Дешевші записи караоке часто підбирають на синтезаторі, тому відтворення пісні буде гіршим.

Зараз ви читаєте новину «Для караоке вибирають шнурові мікрофони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути