вівторок, 04 липня 2006 15:32

Для гостей приготуйте надувні матраци

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  50-річна киянка Надія Щербакова в ”Домострої” біля Петрівки вибирає розкладачку на дачу
50-річна киянка Надія Щербакова в ”Домострої” біля Петрівки вибирає розкладачку на дачу

Киянка Тамара Олещенко, 48 років, готуючись до весілля 24-річного сина Віталія, розмірковувала, де розмістити гостей на ніч. У жінки трикімнатна квартира, але ж і родичів мало наїхати багато. Класти приїжджих на підлогу якось не хотілося. Майбутня свекруха підшукувала прийнятний і недорогий варіант.

— Ламала голову, аж поки не зайшла в супермаркет "Фуршет". Там чудові великі матраци коштують 47 гривень. Вкриті тоненьким велюром, м"які, а головне — як згорнути, займають мало місця. Ці "ліжка" універсальні: їх на море можна взяти й на дачу, — розповідає пані Тамара.

Такі матраци трохи дорожче (на 5–20 грн) продають на ринках, у ЦУМі, в торговельних центрах "Домострой" та "Епіцентр". Але невеликих матраців майже не пропонують. Зате багато двоярусних і двоспальних.

Та купити матрац — це півділа. Бо його навряд чи вдасться надути без спецпристрою. Найзручніший і найменший насос — електричний. Він працює від мережі і від автомобільного акумулятора. Середній матрац такий прилад надуває за дві хвилини. Коштує 80–120 грн. Дешевше — ножний чи ручний насос за 20–40 грн. Його доведеться качати хвилин п"ять-сім.

— Купила собі маленький ручний насос за 25 гривень. Він легенький та компактний. Можна надувати не тільки матраци, а й круг та човен, — ділиться Тамара Олексіївна.

Насос працює від автомобільного акумулятора

На спальне місце для гостей годяться й розкладачки. На промисловому ринку біля метро Петрівка — найбільший вибір. Прилягаю на високу та широку лежанку за 450 грн. Дуже зручно. Її зроблено як невеличке ліжко на залізних тонких ніжках. Замість пружин чи тканини матрац кладуть на тонкі дерев"яні перетинки.

— Із такою розкладачкою не маю клопоту з гостями. Вона м"яка, не провисає і не давить у поперек чи шию, як старі, — ділиться киянка Анастасія Короп, 34 роки.

А от на розкладному ліжку за 230 грн зовсім незручно відпочивати. На залізний каркас натягнута тонка сітка. Здається, вона от-от порветься. Значно кращі — розкладачки з тонким матрацом на пружинах за 240–280 грн. У них піднімається один край — можна брати замість шезлонга на пляж. Але на конструкцію людині, важчій за 120 кг, лягати не можна.

Невисока й тендітна киянка Лариса Роєнко, 35 років, купила розкладачку за 240 грн.

— Ми знімаємо однокімнатну квартиру на Лісовій. Я вже кілька років стелю гостям (або чоловікові) на підлозі. Спочатку старі куртки, потім усі, які є в хаті ковдри, щоб було не твердо. Тепер хоч не соромно буде перед родичами.

Пружини довговічніші

— Розкладачка на пружинній основі служитиме довше. Лежати на ній приємніше, бо вона пружніша і не провисає, — пояснює 29-річний Валерій Мірчовський, менеджер фірми "Грандін", яка займається меблями для відпочинку.
Валерій порадив обирати розкладачки з матрацами поверх корпусу. Їх можна легко зняти, випрати чи покласти на ліжко.
Бажано, щоб усі елементи металевої конструкції кріпилися болтами. Зварені деталі через постійне складання-розкладання ламаються частіше.

Зараз ви читаєте новину «Для гостей приготуйте надувні матраци». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути