— М"ясо зараз таке дороге, що грошей вистачає хіба що на курятину, — зітхає киянка Зоя Степко, 58 років. — Тож ізловчаюся готувати з неї щось неординарне, аби не набридало. Нещодавно за вечерею смакувала із чоловіком фаршированими курятиною помідорами.
На вісім помідорів Зоя Гаврилівна бере до півкілограма курячого філе. Миє його й цілим смажить в олії на сильному вогні до появи шкірки.
— Це надасть начинці пікантного смаку, — пояснює Степко.
Охолоджену курятину Зоя Гаврилівна ріже дрібними кубиками. До м"яса додає порізану так само м"якоть червоного солодкого перцю, 200 г зварених у солоній воді та подрібнених печериць та 1–2 ст. ложки консервованої кукурудзи. Начинку перемішує, за смаком солить, перчить.
— У великих помідорів зрізаю плодоніжку й чайною ложкою вибираю насіння із м"якоттю, — веде далі Степко. — Начиняю їх м"ясом, овочевою сумішшю, зверху посипаю тертим твердим сиром і запікаю в духовці хвилин 20.
Фаршировані помідори їдять як окрему страву або подають до гарніру із вареної картоплі.
Коментарі