Василь Антоненко, 40 років, із Новгорода-Сіверського на Чернігівщині готує солоні карасики до пива. Рецептом чоловік поділився в черзі за рибою.
— Якось купив найдрібніших карасиків, приніс додому. Дружина кричати: "Сам чисти цю дрібноту!". Я помив рибу під проточною водою, добре посолив. Дав карасикам з годину постояти — і в мікрохвильовку.
Василь каже, що температуру в мікрохвильовці слід виставляти невисоку. Постійно наглядати за рибою, щоб вона не перепеклася. Карасики мають підсушитися й підв"ялитися.
— Витягнув хвилин за 20, дав рибі прохолонути, — додає чоловік. — Спробував із пивом — смакота. Вже років три таких карасиків готую і друзів пригощаю.
Рибу Василь Антоненко не чистить і нутрощів не виймає. Каже, так швидше й смачніше.
Коментарі