— Люблю ягідний лікер, він легко п'ється, — каже киянка Марина Стець, 37 років. — Додаю в нього малину й червону смородину. Отримую солодкий смак, із легкою кислинкою.
Натирає на дрібній тертці лимон та апельсин, щоб зняти цедру. Миє 300 г малини і 300 г червоної смородини. Викладає на рушник, щоб стекла вода. Змішує їх із цедрою. Складає в 2-літрову скляну банку. Додає палочку кориці. Заливає 0,5 л горілки, настоює півтора тижня.
— За один-два дні треба обов'язково струшувати банку з лікером. Так інгредієнти перемішаються, і напій буде насиченіший.
Робить цукровий сироп. Нагріває 100 мл води та всипає 150 г цукру. Перемішує і чекає, щоб розтанув. Ставить лійку в чисту банку і всередину кладе два шари марлі. Наливає лікер. Досипає 6 г ваніліну чи 20 г ванільного цукру. Перемішує. Розливає в скляні пляшки і ставить на п'ять-сім днів у погріб. Тоді можна подавати до столу.
Коментарі