— У холодну пору моя улюблена настоянка — імбирна. Вона і бадьорить, й імунітет зміцнює, — каже киянка Марина Бронюк, 39 років. — Маю швидкий рецепт, напій можна куштувати того ж дня.
Миє один лимон в гарячій воді, дрібною терткою знімає жовту частину цедри. Чистить і тре 20 г свіжого кореня імбиру. Його та лимонну цедру засипає в 2-літрову банку. Кидає дрібку солі, перемішує.
— Сіль у напої обов'язкова. Вона там мало відчувається, але підсилює смак решти продуктів.
З половинки лимона вичавлює сік. Додає в банку, ще раз перемішує. Наливає півлітра горілки і 1 ст. л рідкого меду. Закриває кришкою, кілька разів струшує, настоює годину. Фільтрує напій через три-чотири шари марлі й добре відтискає м'якоть.
— Можна пити одразу. Якщо настоювати тиждень, буде смачніше. Потім настоянку проціджують і ставлять у темне місце на місяць.
Коментарі