понеділок, 16 липня 2007 15:25

У варення з кабачків додають апельсин

61-річна киянка Марія Іванова готує варення з кабачків. Коли збирається вся сім"я, не встигає закатати його в банки. Каже, з"їдають із каструлі. Для варення потрібні кабачки, цукор та апельсин.

— Чищу кабачки та виймаю серединку. Якщо якась насінина залишилася, не переймаюся — під час варіння спливе, й її можна забрати, — розповідає жінка.

Марія Сергіївна нарізає кубиками два кілограми кабачків, апельсини — квадратами. Отримує велику миску з вершком. Засипає її двома кілограмами цукру та залишає на ніч.

— Зранку вони плаватимуть у сиропі, тому воду додавати не треба. Ставлю миску на плиту. Коли закипить, варю хвилин 15 на маленькому вогні. Тоді даю йому охолонути й повторюю ще двічі, — розповідає господиня.

Готову суміш Іванова заливає в банки, закриває пластиковими кришками та ставить у холодильник. Кабачкового присмаку варення не має. Апельсин надає йому цитрусового відтінку.

24-річний киянин Андрій Лісовий з кабачків готує салат. "Підсадив" на нього всіх своїх друзів. Якщо хтось бодай раз куштував страву, просить приготувати її знову. Андрієва дівчина Євгенія ніколи не любила смажених кабачків, а салат їсть із задоволенням.

Перевертати слід акуратно, щоб не попсувати кружечки

— Для салату треба двоє кабачків, яєць і помідорів. А ще майонез та третину палки напівкопченої ковбаси, — розповідає високий русявий хлопець. На кухні він одягає темно- синій фартух і ретельно миє руки. Каже, готувати не дуже любить, але йому подобається пригощати смачненьким дівчину й маму.

Бере декілька молодих кабачків, миє та ріже півсантиметровими кружечками. З обох боків обмокує їх у борошно й викладає на розжарену сковорідку з соняшниковою олією. Кабачки починають шкварчати й пускають сік. За 5 хв. підсмажуються. Андрій перевертає їх дерев"яною лопаткою.

— Перевертати слід акуратно, щоб не попсувати кружечки — отримаєте кашу, — зауважує чоловік, ставлячи на вогонь каструлю з водою для яєць.

Лісовий дістає з холодильника помідори та ковбасу. Нарізає їх тоненькими кружечками. Так само подрібнює відварені яйця.

— Тоді берете каструльку, викладаєте продукти шарами й поливаєте кожен майонезом. Спочатку кабачки, тоді яйце, знову кабачки, помідори та ковбасу. Але порядок може бути будь-який, — веде далі чоловік.

Страву Андрій посипає зеленню. Ріже як торт — щоб були усі шари. Отримує дуже ситний салат. Він добре смакуватиме з супом.


Кабачок фарширують крабовими паличками

— Я дуже люблю смажені кабачки й готую з них різні страви, — розповідає киянка Тетяна Баченко, 26 років. — Цього року вигадала новий рецепт.

Жінка нарізає кабачок тонкими кружечками. Обвалює їх у яйці та борошні й обсмажує, щоб стали м"якими. Залишає, щоб вистигли. Тим часом розморожує крабові палички.

— У кожен кабачок замотую паличку, хвилинку підсмажую та подаю на стіл. Страва на смак ніжна й пікантна.


Зараз ви читаєте новину «У варення з кабачків додають апельсин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути