понеділок, 16 липня 2018 06:50

У лікер кришать м'яту і лимон

— М'ята влітку не рідкість. ­Роблю з неї лікер, — розповідає Юлія Лакійчук, 36 років, із міста Жашків Черкаської області. — Отримую напій із різким ароматом. Нагадує освіжаючу жуйку.

На дрібній тертці натирає два лимони. До цедри кришить три гілки м'яти з листям. Складає все у банку 2 л і заливає двома склянками горілки. Насипає 0,5 кг цук­ру. Перемішує напій і залишає на три-чотири дні. Тоді варить сироп із 0,5 кг цукру і склянки води. Доводить до кипіння, щоб розчинився цукор. Знімає з плити. Виливає сироп до горілки і чекає ще три дні. Проціджує і переливає в скляну пляшку.

Зараз ви читаєте новину «У лікер кришать м'яту і лимон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути