— Квасоляний паштет роблять із волоськими горіхами. Спочатку їх треба підсмажити на сухій сковороді. Додати в закуску всього п'ять штук, — каже 50-річний Олег Міхеєв із села Степанівка Вінницького району.
Варить два стакани білої квасолі.
— Вона крупна й солодка, але можна замінити рожевою. Тоді колір буде ніжніший і приємний. Нарізаємо дрібними кубиками цибулину й карамелізуємо на соняшниковій олії. В цибулі багато цукру, тому швидко стане коричнева.
Подрібнює півпучка кропу, два зубчики часнику. Додає чайну ложку чебрецю, 0,5 ч. л. аджики, солить дрібкою солі. Всі інгредієнти збиває у блендері.
— Подають паштет із потапцями з чорного хліба. Це — невеличкі шматочки, які підсушують або смажать на сковорідці.
Коментарі