понеділок, 11 лютого 2019 00:46

У цибулевий суп додають вино

Автор: WWW.GAMOZ.RU
  Перед подачею на суп кладуть шматок батону із запеченим сиром
Перед подачею на суп кладуть шматок батону із запеченим сиром

— Спробувала вперше цибулевий суп у ресторані. Сподобався, тому вирішила приготувати вдома. Рецепт простий. Суп виходить ситний і ароматний. Подобається дітям і чоловікові, — каже 44-річна Марина Іванець із Запоріжжя.

Для приготування супу бере 1 кг ріпчастої цибулі, 50 г вершкового масла, 2 ст. л. цукру, 4 ст. л. борошна, 1 склянку сухого білого вина, 1 л готового курячого бульйону, лавровий лист, сіль і перець за смаком, 100 г сиру і батон.

— Чищу й ріжу півкільцями цибулю. Беру каструлю з товстим дном і розтоплюю в ній масло. Закидаю до нього цибулю. Солю її, посипаю цукром. Потім накриваю каструлю кришкою й лишаю на маленькому вогні тушкуватися. При цьому часто помішую.

Тушкує цибулю до появи красивого золотистого кольору. Також визначає готовність за запахом. Він повинен бути не їдкий, а дещо солодкуватий, приємний.

— Цибуля повинна добре карамелізуватися. На це знадобиться приблизно 20–25 хвилин тушкування. Інакше смак буде зіпсований. Коли доходить до потрібної кондиції, посипаю її просіяним борошном й перемішую. Не накриваючи кришкою, лишаю на вогні на 2–3 хвилини. При цьому кожні 30 секунд помішую.

Заливає цибулю вином. Доводить до кипіння. Кришкою не накриває. Лишає кипіти до випаровування вина — приблизно на 20–30 хв. Має вийти кашкоподібна маса середньої густоти.

— Заливаю цю масу наваристим бульйоном. Добре перемішую й доводжу до кипіння. Накриваю кришкою й лишаю варитися на маленькому вогні. За півгодини вкидаю лаврового листа. Солю й перчу. Ще протягом 15 хвилин проварюю.

Перед подачею супу ріже батон тонкими скибками й посипає кожну тертим сиром. Ставить у духовку й підсмажує за температури 200°С. Батон має підрум'янитися, а сир — розтанути.

— Розливаю суп у глиняні тарілки. Зверху кладу скибку батону із сиром.

Зараз ви читаєте новину «У цибулевий суп додають вино». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути