Ексклюзиви
Понеділок, 12 травня 2008 14:52

Торт "Смерекова хата" формують з 15 млинців

26-річна Діана Сафронова з Івано-Франківська спекла майже двокілограмовий торт заввишки 20 см. Вишневу начинку готувала подруга Ірина Харук, 27 років.

Торт формували з 15 начинених млинців. Вони загорнуті у трубки.

— Випічку ще називають "Дрова під снігом", бо млинці складають у піраміду й густо поливають вершками та шоколадною помадкою, — каже Сафронова.

Для тіста беруть 2 склянки борошна, січуть його з маргарином. Потім вливають 250 г сметани й замішують некруте тісто. Півгодини воно стоїть у холодильнику. По тому тісто розділяють на 15 кульок, кожну тонко розкачують. На млинець кладуть вишневу начинку, скручують, краї защіпують.

— Краще брати не варення, а вишні у власному соку, — радить Ірина Харук. — Ще можна свіжу вишню замочити у червоному вині, коньяку.

Млинці випікають на змащеній маргарином пательні.

— Духовку добре розігріти до 270 градусів, а потім зменшити до 200, — каже Діана. — Млинці можна перевертати, щоб сирі не були.

Основу "Смерекової хати" дівчата викладали з п"яти трубок. Зверху поклали ще чотири, потім три, дві й одну насамкінець. Усі шари ретельно змащували кремом.

Для крему 1 л жирної сметани збивають із цукром і ваніллю 5 хв. Для шоколадної помадки 200 г какао-порошку висипають у 100 г розтопленого маргарину, варять на малому вогні. Додають 3 ст. ложки молока, цукор за смаком.

Білосніжну піраміду поливають охолодженою помадкою.

— Тримала торт на балконі, бо великий і не вміщається у холодильник. За два дні у прохолодному місці добре просочується, — Сафронова нарізає трикутники і викладає на великі фарфорові тарілки. Десерт прикрашає листками свіжої м"яти.

Зараз ви читаєте новину «Торт "Смерекова хата" формують з 15 млинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода