26-річна Діана Сафронова з Івано-Франківська спекла майже двокілограмовий торт заввишки 20 см. Вишневу начинку готувала подруга Ірина Харук, 27 років.
Торт формували з 15 начинених млинців. Вони загорнуті у трубки.
— Випічку ще називають "Дрова під снігом", бо млинці складають у піраміду й густо поливають вершками та шоколадною помадкою, — каже Сафронова.
Для тіста беруть 2 склянки борошна, січуть його з маргарином. Потім вливають 250 г сметани й замішують некруте тісто. Півгодини воно стоїть у холодильнику. По тому тісто розділяють на 15 кульок, кожну тонко розкачують. На млинець кладуть вишневу начинку, скручують, краї защіпують.
— Краще брати не варення, а вишні у власному соку, — радить Ірина Харук. — Ще можна свіжу вишню замочити у червоному вині, коньяку.
Млинці випікають на змащеній маргарином пательні.
— Духовку добре розігріти до 270 градусів, а потім зменшити до 200, — каже Діана. — Млинці можна перевертати, щоб сирі не були.
Основу "Смерекової хати" дівчата викладали з п"яти трубок. Зверху поклали ще чотири, потім три, дві й одну насамкінець. Усі шари ретельно змащували кремом.
Для крему 1 л жирної сметани збивають із цукром і ваніллю 5 хв. Для шоколадної помадки 200 г какао-порошку висипають у 100 г розтопленого маргарину, варять на малому вогні. Додають 3 ст. ложки молока, цукор за смаком.
Білосніжну піраміду поливають охолодженою помадкою.
— Тримала торт на балконі, бо великий і не вміщається у холодильник. За два дні у прохолодному місці добре просочується, — Сафронова нарізає трикутники і викладає на великі фарфорові тарілки. Десерт прикрашає листками свіжої м"яти.
Коментарі
2