понеділок, 12 березня 2018 07:55

Суп із топінамбура не шкодить фігурі

Автор: Валентина Мураховська
  Суп із топінамбура, картоплі та цибулі перемелюють у блендері. Додають вершки. Насамкінець вливають лляну олію. У піст можна відмовитися від вершків
Суп із топінамбура, картоплі та цибулі перемелюють у блендері. Додають вершки. Насамкінець вливають лляну олію. У піст можна відмовитися від вершків

— Щовесни жінки згадують про фігуру й починають замовляти полегшене меню. В цей час пропонуємо легкі супи, салати й гарячі страви. Один із найпопулярніших — суп із топінамбура, — розповідає шеф-кухар "Ресторації Шпігеля" із Хмельницького 27-річний Михайло Яровий.

Бере 800 г топінамбура, дві картоплини, невеличку цибулину і 50 г олії. Чистить овочі, складає в каструлю, варить до готовності. Потім перемелює в блендері.

— До супу додаю ­третину склянки вершків і ­прогріваю. Насамкінець вливаю столову ложку лляної олії. Кладу жменю в'ялених томатів, — каже Михайло. — Суп незвичний на смак і не шкодить фігурі. Хто дотримується посту, ­можуть відмовитись від вершків. Буде не менш смачно.

— Для салату з буряка готуємо соус. Він подібний до італійського песто, але з українських продуктів, — каже Яровий.

20 г волоських горіхів об­смажує на сухій ­сковорідці. Кладе їх у блендер. Додає туди пучок шпинату, зубчик часнику, третину склянки оливкової олії й перемелює.

Середній буряк запікає в духовці. Ріже кубиками, додає сіль і перець за смаком, чайну ложку гірчиці в зернах, 30 г в'ялених томатів.

— На тарілку спочатку кладу соус, потім буряк. Декорую підсушеним насінням конопель і чіпсами з пастернаку. Підсмажую їх на олії.

Як основну гарячу страву подають молоду капусту в сирному соусі.

— Її вже почали продавати на ринках. Першу завозять із Єгипту. Ще не дуже смачна, але ніжна і в ній багато вітамінів. Розрізаю капустину на чотири частини. Проварюю протягом хвилини. Доки остигає, готую соус. 50 грамів вершкового масла розігріваю на сковороді. Додаю дві столові ложки борошна й обсмажую до золотистого кольору. Повільно вливаю дві склянки холодного молока, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Наприкінці за смаком додаю сіль, перець, мускатний горіх і 200 грамів натертого на дрібній тертці сиру.

— У гарячий соус кладу капусту, поливаю соусом зверху і ставлю в духовку на 10 хвилин при 180 градусах.

Зараз ви читаєте новину «Суп із топінамбура не шкодить фігурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути