понеділок, 19 березня 2018 00:41

Солодкий перець для супу підсмажують разом із сухариками

Автор: www.womanhappiness.ru
  Цибулевий суп-пюре подають із хрусткими грінками
Цибулевий суп-пюре подають із хрусткими грінками

— Варю чоловікові цибулевий суп-пюре, це його улюблений овоч. За обід може з'їсти три миски. Я ще в нього додаю вино, — каже Наталія Дерманська, 35 років, із селища Петриківка Дніпропетровської області.

Очищає 1 кг цибулі й ріже півкільцями. У каструлі розігріває 75 г вершкового масла. Відкладає в окрему миску жменю цибулі, а решту всипає в каструлю разом із кількома лавровими листками. Смажить 30 хв. до пом'якшення. Заливає півсклянки білого вермуту, доводить до кипіння. Зменшує вогонь і готує до випаровування рідини. Потім додає в цибулю 1 л курячого чи овочевого бульйону. Насипає 1 ч. л. солі й чорного меленого перцю. Доводить до кипіння і готує на повільному вогні 5 хв. Знімає каструлю з плити.

— Завжди виймаю з супу лавровий лист. Він як полежить, додає страві ­гіркоти.

Збиває блендером до однорідної рідини. Вливає на сковорідку 50 г вершкового масла й підсмажує відкладену цибулю до золотистого кольору.

У каструлю з супом наливає 150 мл вершків. Додає 1/3 ч. л солі, чорного меленого перцю та смажену цибулю. Зо 2 хв. проварює й розливає по тарілках. На стіл подає з хрусткими грінками.

— Ще коронною стравою для чоловіка є суп із перцем чилі. Добрий у холодну погоду. Прогріває до кісток.

Ошпарює окропом 1,5 кг помідорів і очищує від шкірки. Розрізує навпіл і виймає насіння.

— Узимку помідорів не накупляєшся, та й смак штучний. Тому беру консервовані.

Очищує п'ять картоплин, дві морквини, цибулину й нарізає їх кубиками. Додає 60 г порізаних стебел селери. Кладе в каструлю разом із помідорами й наливає 0,5 л води. Всипає 1/2 ч. л. солі й доводить до кипіння. Зменшує вогонь і варить під кришкою 30 хв. Очищає від насіння і нарізує кубиками один солодкий перець. Підсмажує на сковороді його і 50 г сухариків із батону. Суп збиває блендером. Додає подрібнений стручок гострого перцю чилі.

У страву додає 1 ст. л. олії та 1/3 ч. л. чорного меленого перцю. Розливає по мисках і посипає петрушкою. Подає з сухариками і шматочками солодкого перцю.

Зараз ви читаєте новину «Солодкий перець для супу підсмажують разом із сухариками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути