Ексклюзиви
Четвер, 02 грудня 2021 07:10

Салат-торт перекладають солоними крекерами

Автор: ФОТО НАДАЛА КАТЕРИНА КУДЛЯК
  Салат-торт посипають тертим яйцем і подрібненою зеленою цибулею. Перед подачею тримають у холодильнику дві години
Салат-торт посипають тертим яйцем і подрібненою зеленою цибулею. Перед подачею тримають у холодильнику дві години

— Цей рецепт вигадала сама. Захотіла зробити щось нове й оригінальне. Проекспериментувала зі смаками й народився салат-торт, — каже 26-річна Катерина Кудляк із міста Почаїв на Тернопільщині.

— Змішую 100 грамів тонко нарізаної смужками шинки, 70 грамів твердого натертого сиру, столову ложку майонезу, дрібку солі та перцю. В другій посудині поєдную три натерті білки, дрібно нарізаний болгарський перець, столову ложку майонезу, дрібку солі й перцю. В третій — два натерті плавлені сирки, три жовтки, дрібку солі та перцю, столову ложку майонезу.

Викладаю у квадрат ­чотири продовгуваті солоні крекери. Змащую їх начинкою із шинкою і сиром. Накриваю чотирма крекерами та наношу шар із білків. Знову викладаю крекери, зверху — змішані жовтки з плавленими сирками. Накриваю печивом, змащую його столовою ложкою майонезу. Посипаю тертим яйцем і подрібненою зеленою цибулею. Перед подачею страву настоюю в холодильнику 2 години.

Салат пікантний — ще один улюбленець моєї родини.

Нарізую кубиками шість скибок багета. Запікаю в духовці 15–20 хвилин при 180 градусах. Грінки змішую з двома подрібненими зубцями часнику, дрібкою солі, перцю та половиною ложки паприки. Нарізую цибулину кубиками, заливаю 200 мілілітрами окропу, додаю одну-дві столові ложки оцту та залишаю на 15–20 хвилин. Відціджую рідину.

Викладаю 250 грамів подрібненого філе оселедця. Змащую столовою ложкою майонезу, як і всі наступні шари. Викладаю цибулю, подрібнений томат і 120 грамів натертого твердого сиру. Зверху посипаю грінками та посіченою зеленою цибулею.

Не менш смачний салат "Червоне море".

Нарізую 350 грамів крабових паличок, болгарську перчину та чотири помідори крупним кубиками. Натираю 50 грамів твердого сиру. Все заправляю двома столовими ложками майонезу й вичавлюю два зубці часнику. Прикрашаю сиром і гілочкою петрушки.

Неймовірно смакує салат із тунцем. Його родзинка — заправка.

Для соусу змішую три-чотири столові ложки олії, по дві чайні ложки лимонного соку та гірчиці в зернах. На тарілку викладаю пучок подрібненого салату, банку тунця, розім'ятого виделкою, два нарізані кубиками огірки, помідор і троє варених яєць — скибками, 50 грамів маслин. Салат поливаю заправкою й подаю до столу.

Якщо хочеться класичних смаків — готую "­мімозу" з плавленим сирком.

Натираю на дрібній тертці в окремий посуд по три-чотири варені картоплини та морквини, два плавлені сирки, по п'ять білків і жовтків. Дві малі цибулини нарізую кубиками.

Відціджую від олії 300 грамів будь-яких рибних консервів та розминаю виделкою. Викладаю в салатницю й змащую столовою ложкою майонезу. Далі — білки, моркву, цибулю, картоплю, плавлені сирки й жовтки. Змащую майонезом усі шари, крім останнього. "Мімозу" накриваю харчовою плівкою та ставлю в холодильник на 2 години.

Зараз ви читаєте новину «Салат-торт перекладають солоними крекерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі