— Коли набридає олів'є та мімоза, роблю фірмовий "Гранатовий браслет", — розповідає киянка 30-річна Евеліна Порохняк. — Раніше формувала у вигляді підкови. Займав усю тарілку. Зараз розкладаю по склянках. Так закуска виглядає акуратніше. Щоб до стінок не прилипали інгредієнти, змащую їх олією.
Варить четверо яєць та два столові буряки. Натирає їх та 200 г твердого сиру. Дрібно ріже цибулину й 350 г копченої курки. Кришить 200 г маринованих печериць. У блендері змішує 100 г волоських горіхів. Із гранату виймає зерна.
— Гранат можна замінити на брусницю. Вона теж червона і з кислинкою. Тому не зміниться ні смак, ні вигляд страви. Салат викладаю шарами. Спочатку курка з цибулею, далі гриби й буряк, а потім — горіхи і яйця.
Кожен другий шар змащую майонезом. Посипаю гранатовими зернятами.
Коментарі