Ексклюзиви
понеділок, 04 листопада 2013 06:15

Рибні консерви готують за півгодини

Автор: ФОТО З архіву Валентини Діхтяр
  Електричний автоклав не треба піднімати на плиту. Його ставлять на підлогу і роблять консерви
Електричний автоклав не треба піднімати на плиту. Його ставлять на підлогу і роблять консерви

Валентина Діхтяр, 49 років, з міста Гайсин на Вінниччині робить консерви з риби в автоклаві. З чоловіком восени закатують більш як сотню півлітрових банок. Зберігають у погребі рік.

—?Купили електричний автоклав три роки тому. Торік робили тушонку з індиків. Консервуємо рибу, бо смачніша за магазинну і точно без консервантів. Чоловікові дуже подобається білий амур. З коропа чи товстолоба теж смачно. На 20 півлітрових банок беремо 10 кіло. Чистимо, ріжемо на порційні шматки як для смаження.

Накладає у банки не щільно. У кожну додає по дві горошини духмяного перцю, чайній ложці солі, столовій — олії та води. Закатує і ставить на півгодини в автоклав при температурі 120°C.

—?Ще наш улюблений рецепт — консерва з коропа в томаті. Для неї беремо велику рибу. Очищену ріжемо на шматки. Об­смажуємо, розкладаємо у півлітрові банки. Додаємо духмяний перець, сіль та по столовій ложці води. Окремо готуємо засмажку — обсмажуємо цибулю і моркву та протушуємо кілька хвилин з томатом. В кожну банку кладемо 2 ложки. Бажано чергувати з рибою шарами або ставити зверху та на дно. Не раджу додавати чорний перець чи лаврове листя. Заб'є смак і запах риби.

Автоклавує півгодини при 120°C. Каже, електричні прилади розраховані за кількістю банок — на 7, 14 та 21-літрові.

—?За якістю консервації газові й електричні не відрізняються. Але у зручності використання електричний автоклав має ряд переваг, — розповідає продавець Віталій Приймак. — Його не треба піднімати на плиту. Можна поставити на підлогу й робити консерви. Це важливо жінкам, яким нікому допомогти підняти прилад і потім зняти з готовою консервою. Має терморегулятор, який автоматично підтримує температуру, за ним не треба слідкувати. Встановили 120 градусів і працює. Третя перевага — універсальний. Може працювати на газу та від електрики. Електричний автоклав зручний для початківців, особливих умінь не треба. Добрий для дачників, які мають міські квартири. Можна консервувати вдома від електрики, а як виїздять на дачу чи до родичів у села — на газу. Виходить економно, бо не треба купувати два прилади. Такі автоклави не продають на ринку, їх можна замовити тільки в нас. Доставляємо поштою у будь-яку область України, є можливість доставки кур'єром. З приладом надаємо і книгу рецептів.

Марина ГРИГІР

Детальніше за тел.:

0(97) 870 04 30, 0(66) 390 59 53.

www.samogon5.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Рибні консерви готують за півгодини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути