— В умовах карантину приготувати м'ясо на природі не було можливості, то запікав реберця в духовці, — розповідає львів'янин 33-річний Сашко Гайналь.
— 2 кілограми свинячих реберець ріжу на невеликі шматки і знімаю плівку, щоб добре промаринувалися. Натираю їх сумішшю з чайної ложки чорного перцю і трьох — солі. Товсте деко з високими бортами ставлю на газову плиту, підсмажую дві чайні ложки кмину. Так він краще розкриє смак. Додаю три столові ложки олії та на великому вогні обсмажую м'ясо до утворення скоринки.
Вкидаю порізані кільцями дві цибулини та три зубки часнику, болгарський перець соломкою, дві-три чайні ложки копченої паприки. Перець чилі за бажанням. Тушкую 6–8 хвилин. Додаю пів склянки меду і тримаю ще 5 хвилин на вогні. Аби збалансувати солодкий смак, вливаю пів склянки соєвого соусу. За 2–3 хвилини додаю м'ясний бульйон, не має накривати ребра. Якщо його буде забагато, то розбавить спеції та втратиться аромат.
Деко з ребрами накриваю фольгою і ставлю на пів години у розігріту до 180 градусів духовку. Потім відкриваю їх і готую ще 30 хвилин. Періодично поливаю ребра соусом із деко. Так страва не буде суха. Готове м'ясо має відставати від кістки, бульйон — википіти, соус — загустіти.
Реберця викладаю на блюдо, поливаю підливою з деко. Прикрашаю зеленню або насінням сезаму.
Коментарі