Ексклюзиви
пʼятниця, 25 грудня 2009 09:14

Порося ліплять із картопляного пюре та м"яса

— Кожного року дивую гостей якимось приколом. На цей раз планую спекти картопляне порося. Виглядає, як справжнє, — каже Олена Супрун, 44 роки, із селища Вороновиця Вінницької області.

— Для "тіла" картоплю варю в мундирах. Чищу її, мну як на пюре. Додаю спеції, солю та розкладаю на полотняній салфєтці прямокутником. Трохи лишаю для голови. Зверху — начинку. Можна любу, але я роблю м"ясну. Побільше туди цибулі, зелені, хмелі-сунелі для запаху. Загортаю начинку в картопляну масу. Виходить поліно, з якого починаю формувати порося. Окремо голову. Для того кручу конус, гострий кінець прижимаю — так виліплюю п"ятачок. З іншого кінця витягую вуха. Хвіст теж скручую окремо. Коли все зліплене докупи, обережно переставляю на деко і мащу зверху збитим яйцем. Запікаю 15 хвилин. Поливаю томатно-сметанним соусом і ще на 5 хвилин — у духовку.

Аби зацікавити дітей, вінничанка 29-річна Надія Жданюк до столу готує "Торби з подарунками":

— Мої малі не надто люблять м"ясні страви. Щоб задурити, треба якісь жарти видумувати. "Торби" поза конкуренцією. Спершу роблю м"ясний фарш, як на котлети, але без яєць. Цибулі — побільше. Викладаю з фаршу невеликий млинець, загортаю в нього начинку і шматочок вершкового масла. Для начинки підходять гриби, сир, капуста, рис з яйцем. Навіть яблука або родзинки можна, як кому смакує. Кульку з млинця загортаю у фольгу, зверху зв"язую ниткою. Щоб виглядало, як мішечок із подарунками. Виставляю на деко і в духовку. Коли спечеться, нитку знімаю.

Киянка Валентина, 57 років, вичитала в журналі рецепт сигар із тіста.

— На картинці як настоящі. Грубі, заледве до рота влазять, як кубинські. Печу їх із двох столових ложок вершкового масла, чотирьох — цукрової пудри, чотирьох яєчних білків і неповної склянки борошна. Масло розігріваю, трохи охолоджую. Білки, яєчну пудру і борошно збиваю міксером. Додаю до них рідке масло. Також маслом змащую деко. Виливаю зверху три столові ложки тіста і формую паляницю діаметром приблизно 10 см. Випікаю 15 хвилин при 190 градусах.

Готове, ще тепле тісто, Валентина обгортає довкола дерев"яної ложки, щоб сформувати сигару. З обох кінців вмочує її в розтоплений шоколад. Начиняє збитими вершками. Подає десерт із морозивом чи желе.

Зараз ви читаєте новину «Порося ліплять із картопляного пюре та м"яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути