Баклажани з гірким перцем готує киянка Марія Іванова, 59 років. Синенькі ріже кружальцями, посипає сіллю й залишає на кілька годин.
— Треба почекати, доки сіль прожене гіркоту, — радить жінка. Зливає з баклажанів сік, обсипає борошном і смажить їх на олії до золотистого кольору.
Часник із гірким червоним перцем двічі пропускає через м"ясорубку, обмокує в ньому посмажені баклажани і накладає в стерилізовані півлітрові банки. Закриває їх капроновою кришкою і ставить у холодильник.
— Якщо перекручені перець із часником залишаються, заливаю ними синенькі, — веде далі Іванова. — За кілька днів гостреньку страву можна подавати до столу. В холодильнику такі баклажани й до Нового року простоять. І стануть ще смачніші.
×
Коментарі