Ексклюзиви
Четвер, 19 серпня 2010 19:10

Оксана Білоус огірки варить в оцті

— Огірки невеликого розміру замочую на 3 години в холодній воді, — розповідає вінничанка Оксана Білоус, 29 років. Готує літрові банки.

— Беру зонтік кропу, кусок перчини — на ніготь, лавровий лист, два зубці часнику, п"ять горошин чорного перцю і по чайній ложці солі, цукру та оцту, — усе складає на дно банки.

В емальовану каструлю ллє стільки оцту, щоб він покрив овочі, і ставить на вогонь. Коли починає кипіти, опускає туди огірки. Тримає їх кілька хвилин, доки не змінять колір. Паралельно ставить кип"ятити воду.

— Коли варяться, накриваю каструлю кришкою, щоб не дихати парами оцту, — зауважує господиня.

У банки вливає близько 50 мл окропу, аби покрив спеції. Складає обварені огірки, заливає їх кип"яченою водою і одразу закручує.

— Усе робити треба швидко. Постійно повинна кипіти вода, бо якщо втратити час, то банки з овочами прийдеться стерилізувати, щоб не зірвали.

За смаком нагадують магазинні огірки торгової марки "Верес".

Зараз ви читаєте новину «Оксана Білоус огірки варить в оцті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі