Львів"янин Тарас Палин, 28 років, упіймав на ставу в селі Завидовичі Городоцького району Львівщини чотирьох коропів завважки від 1 до 2,5 кг. Палини кажуть, найпростіше й найшвидше запікати рибу в духовці.
— Розрізаю рибину повздовж хребта, солю та перчу, — розповідає дружина Наталя Палин, 26 років. — Кладу в рукав для запікання, а тоді вже посипаю тертим сиром і закручую кінці. Риба готується у духовці 20 хвилин. Сир розплавляється та підрум"янюється, м"ясо виходить соковитим і ніжним.
За іншим рецептом коропа запікають із картоплею в сметані.
— Зараз є молода картопля, вона швидко готується, тому попередньо відварювати її не треба, — продовжує господиня. — На дно посудини, змащеної олією, кладу порізану картоплю, додаю сіль та спеції. На сковорідці тушкую цибулю з помідорами. З томатів знімаю шкірку, їх достатньо опустити в окріп на кілька секунд. Викладаю готову масу на картоплю. Згори кладу шматки коропа.
У кожному шматку риби Наталя робить надріз і шпигує тонкими пластинками свіжого сала. Страву ставить у духовку на 40 хв.
— Усе залежить від температури та режиму приготування. Високу температуру не варто ставити, бо риба приготується швидко, але картопля буде сира. Добре, якщо є гриль, тоді риба з салом підрум"яниться.
Коли виделка легко входить у картоплю, страву заливають сметаною та залишають у духовці ще на 10 хв.
Коментарі