понеділок, 11 лютого 2019 05:26

Настоянки готують зі старого варення

— Настоянку можна приготувати зі свіжих ягід або з торішнього варення, — говорить 46-річний Микола Петришин із Новояворівська Львівської області. — Смак буде однаковий.

— У велику банку викладаю 0,5 літра будь-якого старого варення. Можна змішати два різні види. Добре поєднуються вишневе й абрикосове, полуничне і малинове, малинове і смородинове. Щоб визначитися зі смаком, спершу змішую у склянці по ложці два види варення і заливаю водою. Якщо напій смакує, значить, і настоянка буде добра. До банки з варенням вливаю 1,5 літра горілки.

Додає 3 ст. л. тертого імбиру, 1 ст. л. родзинок і 0,5 ч. л. меленої кориці.

— Всі компоненти змішую і ставлю банку в темне прохолодне місце. Настоюю протягом двох місяців. Складаю марлю в кілька разів і проціджую напій. Розливаю в чисті пляшки і зберігаю в холодильнику, — каже Микола Петришин.

Зараз ви читаєте новину «Настоянки готують зі старого варення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути