— Настоянку можна приготувати зі свіжих ягід або з торішнього варення, — говорить 46-річний Микола Петришин із Новояворівська Львівської області. — Смак буде однаковий.
— У велику банку викладаю 0,5 літра будь-якого старого варення. Можна змішати два різні види. Добре поєднуються вишневе й абрикосове, полуничне і малинове, малинове і смородинове. Щоб визначитися зі смаком, спершу змішую у склянці по ложці два види варення і заливаю водою. Якщо напій смакує, значить, і настоянка буде добра. До банки з варенням вливаю 1,5 літра горілки.
Додає 3 ст. л. тертого імбиру, 1 ст. л. родзинок і 0,5 ч. л. меленої кориці.
— Всі компоненти змішую і ставлю банку в темне прохолодне місце. Настоюю протягом двох місяців. Складаю марлю в кілька разів і проціджую напій. Розливаю в чисті пляшки і зберігаю в холодильнику, — каже Микола Петришин.
Коментарі