Ексклюзиви
понеділок, 27 листопада 2017 00:50

Настоянка з шипшини може стояти роками

— Люблю напої з шипшини, бо довго зберігаються. Не місяцями, а роками. При цьому залишається не лише смак, а й усі корисні властивості. Називаю цю настоянку ліками від усіх болячок, — каже киянка Марина Нудищук, 48 років. — Напій має злегка терпкий смак із кислинкою.

Миє склянку сухих ягід шипшини й заливає гарячою водою. Залишає постояти, щоб плоди розм'якнули. Ягоди перекладає в скляну банку. Всипає 7 ст. л. цукру. Заливає 0,5 л горілки й закриває кришкою.

— Додаю стільки цукру, щоб настоянка була на смак, як напівсолодке вино. Якщо здається забагато, можна вкидати на 2 столові ложки менше.

Ставить у прохолодне темне місце на два тижні. Проціджує напій через дрібне ситечко чи кілька шарів марлі. Переливає в пляшки. Зберігає в холодильнику.

Зараз ви читаєте новину «Настоянка з шипшини може стояти роками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути