пʼятниця, 12 листопада 2010 05:17

Медовуха бродить п'ять днів

53-річний Василь Дідик з Івано-Франківщини готує медовуху із зацукрованого меду. Він добре бродить.

— В емальованому відрі кип'ячу 10 літрів води, додаю 1,5 кілограма меду. Добре помішую, аби мед не впав на дно і не пригорів. Тримаю на вогні 5 хвилин. Піну, що виділяється, знімаю дерев'яною ложкою. Потім додаю 10 грамів шишок хмелю, помішую, знімаю з вогню і закриваю відро кришкою.

Окремо в стакані теплої води розводить 3 г хлібних дріжджів. Дає їм кілька хвилин настоятися. Коли розчин меду охолоне до 50°С, виливає в нього дріжджі.

— Посудину ставлю на бродіння в тепле місце на п'ять днів. Потім друшляком із дна виймаю хміль. Через фільтр рідину розливаю в пластикові пляшки. Найкраще підходять випуклі з-під кока-коли. Інші можуть під час бродіння розірватися. Наповнюю не під саме горлишко, 100 грамів не доливаю. Туго закриваю, ставлю в прохолодне темне місце. Добре підходить комора чи балкон.

Через два дні з пляшок випускає повітря і знову ставить у темне місце. За п'ять днів медовуха готова.

— Коли будете напій розливати, обережно відкривайте пляшку. Медовуха сильно піниться, може вистрілити, як шампанське,  і потекти фонтаном.

Зберігають медовуху в холодному місці.

Зараз ви читаєте новину «Медовуха бродить п'ять днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути