понеділок, 29 травня 2017 00:40

Медальйони тушкують із грибами

Автор: www.gastronom.ru
  Медальйони зі свинини добре смакують із салатом зі свіжих овочів
Медальйони зі свинини добре смакують із салатом зі свіжих овочів

— М'ясні медальйони — страва і святкова, і буденна. Готуються легко, а вигляд мають вишуканий, — каже киянка Каріна Ромич, 29 років. — Усе нарізати, скласти в каструлю й залити правильним соусом. Він у страві — головний.

Чистить цибулину, ріже кубиками. 300 г печериць миє і нарізує тонкими пластинками. Дрібнить пучок петрушки. 600 г свинини без жиру ріже круглими шматками завтовшки 3 см.

— Пробувала її замінити на яловичину. Не так смачно.

Гріє на середньому вогні в сотейнику 4 ст. л. вершкового масла. Смажить на ньому м'ясо — по 5 хв. з кожного боку. Кидає 1/3 ч. л. солі і складає медальйони в каструлю.

У тому ж сотейнику 5–7 хв. підсмажує до золотистого кольору цибулю й гриби. Наливає півсклянки білого сухого вина і готує 3 хв. Додає 125 мл бульйону та склянку вершків. Доводить до кипіння. Кидає 1/3 ч. л. солі й чорного меленого перцю. Перемішує соус. Кладе в нього м'ясо на 5–10 хв.

— Медальйони добре смакують із салатом зі свіжих овочів. Вони розбавляють смак. Свинина ситна, а салат додає свіжості й легкості.

Зараз ви читаєте новину «Медальйони тушкують із грибами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути