— М'ясні медальйони — страва і святкова, і буденна. Готуються легко, а вигляд мають вишуканий, — каже киянка Каріна Ромич, 29 років. — Усе нарізати, скласти в каструлю й залити правильним соусом. Він у страві — головний.
Чистить цибулину, ріже кубиками. 300 г печериць миє і нарізує тонкими пластинками. Дрібнить пучок петрушки. 600 г свинини без жиру ріже круглими шматками завтовшки 3 см.
— Пробувала її замінити на яловичину. Не так смачно.
Гріє на середньому вогні в сотейнику 4 ст. л. вершкового масла. Смажить на ньому м'ясо — по 5 хв. з кожного боку. Кидає 1/3 ч. л. солі і складає медальйони в каструлю.
У тому ж сотейнику 5–7 хв. підсмажує до золотистого кольору цибулю й гриби. Наливає півсклянки білого сухого вина і готує 3 хв. Додає 125 мл бульйону та склянку вершків. Доводить до кипіння. Кидає 1/3 ч. л. солі й чорного меленого перцю. Перемішує соус. Кладе в нього м'ясо на 5–10 хв.
— Медальйони добре смакують із салатом зі свіжих овочів. Вони розбавляють смак. Свинина ситна, а салат додає свіжості й легкості.
Коментарі