понеділок, 23 вересня 2019 07:51

Лисички на фритату скроплюють лимонним соком

Автор: ФОТО З САЙТА vkusnyblog.ru
  Фритата — традиційний італійський омлет із різноманітними начинками. Страва ця хоч і проста, але смачна й корисна
Фритата — традиційний італійський омлет із різноманітними начинками. Страва ця хоч і проста, але смачна й корисна

— Часто готую дітям на сніданок фритату. Це традиційний італійський омлет із начинками. Страва проста, але смачна, ситна й корисна. Особливо люблять фритату з грибами, — розповідає 35-річна Наталія Голуб із Миколаєва.

Бере п'ять яєць, 500 г лисичок, помідор-сливку, невелику цибулину, зубок часнику, 50 г твердого сиру, 2–3 ст. л. оливкової олії, 1/4 лимона, півпучка петрушки, 1 ч. л. сушеного орегано, по дрібці солю та перцю.

— Лисички мию під проточною водою й просушую паперовим рушником. На кінчику помідора роблю невеликий надріз хрест-навхрест. Заливаю окропом, потім перекладаю в холодну воду. Це потрібно, щоб шкірка легко знялася.

Помідор розрізає навпіл, видаляє серединку. М'ясисту частину ріже на дрібні шматочки й дає соку стекти.

— Ставлю сковороду на сильний вогонь. Змащую оливковою олією. Коли достатньо нагрівається, закидаю на сковороду гриби. Смажу на сильному вогні протягом 5–7 хвилин.

Вкидає до грибів дрібно нарізані цибулю й часник, помідор, орегано. Скроплює соком лимона. Солить, перчить. Обсмажує ще протягом 3 хв. і знімає з вогню.

— Окремо збиваю вінчиком яйця. Додаю в них натертий сир і дрібно порізану петрушку. Трохи підсолюю.

Ставить сковороду на повільний вогонь. Як прогрівається, заливає дно яєчною масою. Зверху закидає грибну начинку.

— Коли яйця схоплюються по краях, а всередині ще лишаються рідкуватими, з вогню знімаю й доводжу до готовності в розігрітій до 200 градусів духовці. Тримаю в ній протягом 5–7 хвилин. Подаю фритату теплою.

Салат із курки не заправляють

— Лисички — мої улюблені гриби. — каже 32-річна Ірина Гаврилюк з Одеси. — Апетитні в будь-якому вигляді. Готую з них різні страви. Особливо люблю салат із лисичками й курятиною. Ці продукти добре смакують разом

На дві порції салату бере 300 г лисичок і 200 г курячого філе. Смажить на оливковій олії гриби. Додає до них нарізану кільцями морквину, подрібнений зубок часнику й одну цибулину півкільцями. Всипає сіль і перець. М'ясо ріже невеликими шматками. Солить, перчить і підсмажує до золотавого кольору.

— Гриби й курятину поєдную. Додаю до них крупно нарізану пекінську капусту й подрібнену зелень. Усе ретельно перемішую й нічим не заправляю. Подаю на стіл теплим.

Зараз ви читаєте новину «Лисички на фритату скроплюють лимонним соком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути