Ексклюзиви
понеділок, 19 березня 2018 07:46

Котлету по-київськи роблять із філе перепілки

Автор: фото надане рестораном ”За Двома Зайцями”
  За ресторанною подачею котлету викладають на ”гніздо” з дрібної локшини. Збоку — пюре з зеленого горошку. Прикрашають зеленню, поливають  вершковим маслом
За ресторанною подачею котлету викладають на ”гніздо” з дрібної локшини. Збоку — пюре з зеленого горошку. Прикрашають зеленню, поливають вершковим маслом

— Ми їмо очима, тому будь-яка страва має викликати апетит, — каже шеф-кухар столичного ресторану "За двома зайцями" 43-річна Наталія Хоменко. — Але вона повинна бути не лише гарна, а смачна й корисна.

— Популярними є рецепти блюд із перепілок. Її м'ясо нежирне, багате на білки. Тому добре годиться для дітей і тих, хто на дієті.

Радить простий рецепт приготування котлети по-київськи з перепілки.

Для однієї порції потрібна одна тушка. Що більша перепілка, то краще.

— Під проточною водою ретельно промиваю птицю. Розрізаю грудку посередині на дві частини. Відділяю ніжки, їх можна використати для бульйону чи приготування іншої страви. Обчищаю від шкіри, — продовжує.

З однієї половини зрізає м'ясо до ключиці, а плечову кістку залишає. З другої частини повністю відділяє філе.

— Виглядає це так, наче філе висить на одній кістці. На обробній дошці відбиваю його з обох боків. Посипаю сіллю і перцем, залишаю на 5 хвилин. Беру брусок охолодженого вершкового масла, можна підмороженого, щоб не потекло при запіканні. Обкачую його в подрібненому кропі та кладу на філе. Накриваю другою частиною м'яса і формую котлету. При цьому кістку залишаю зовні — виглядає як котлета на паличці.

Збиває одне куряче яйце. Обвалює котлету в борошні, потім опускає у збите яйце й панірує в сухарях. Розігріває рослинну олію у фритюрі й кладе туди перепілку.

— У киплячій олії залишаю котлету на 3 хвилини. Цього достатньо, щоб скоринка стала хрусткою. Відставляю котлету в сторону, щоб стекла олія. Зрізаю тверді краї зі скибки білого хліба. Викладаю на нього котлету, як на подушку. Ставлю у духовку розігріту на 180 градусів. Готую 10 хвилин. Якщо котлета вкривається легкою піною, наче росою, — значить готова.

Котлету по-київськи з перепілки подають із гороховим пюре.

— Зелений горошок не варю, тому в ньому зберігаються максимум вітамінів і поживних речовин, — додає Наталія Хоменко. — Викладаю стакан замороженого горошку на друшляк і обливаю окропом. Так роблю двічі.

Горошок перекладає в каструлю. Додає сіль, дрібку цукру, чайну ложку яблучного оцту і стакан окропу. Залишає на 5 хв. Перебиває блендером до однорідної маси в пюре.

— За ресторанною подачею ми готуємо "гніздо" з дрібної локшини й викладаємо на нього котлету. Збоку — пюре з зеленого горошку. Прикрашаємо зеленню, поливаємо вершковим маслом і подаємо до столу.

Зараз ви читаєте новину «Котлету по-київськи роблять із філе перепілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути