
— Обожнюю морквяну випічку. Легка в приготуванні, багата на смак і аромат, — каже 41-річна Вікторія Ісаєнко зі Львова.
— Для тіста збиваю 150 мілілітрів олії, склянку білого цукру й пів — коричневого. Додаю четверо яєць. Збиваю 3–5 хвилин до пишної однорідної маси. Окремо змішую дві склянки борошна, одну столову ложку кориці, три чверті чайної ложки соди, одну — розпушувача, пів — солі. Додаю до яєчної маси. Швидко й акуратно збиваю міксером на мінімальних обертах, лише щоб з'єдналися складники. Додаю потерті на середній тертці чотири морквини, по склянці промитих і обсушених родзинок та посічених горіхів. Вимішую до однорідності.
Два дека вистеляю пергаментом. У кожне викладаю по половині тіста й печу за температури 180 градусів 30–40 хвилин. Час залежить від духовки. Готовність коржів можна перевірити сірником. Охолоджую випічку у формі.
Для крему збиваю 500 грамів сиру маскарпоне, поступово підсипаючи п'ять столових ложок цукрової пудри.
На перший корж викладаю третину крему, накриваю другим, змащую верх і боки рештою.
Коментарі