Мережа супермаркетів "Велика Кишеня" має у столиці три свої пекарні — у магазинах на Борщагівці, Новобіличах та Оболоні. У них до Великодня випікають два види пасок — звичайні та святкові. Продавці магазину на вул. Гната Юри кажуть, що паски відрізняються тістом та оздобленням.
У звичайну паску додають родзинки. Шапку змащують збитим білком із цукровою пудрою, прикрашають різнокольоровою посипкою. 350-грамова паска коштує 6 грн, удвічі більша — 12 грн.
Тісто святкової паски роблять із курагою, родзинками та цукатами. Великодній хліб продається у жовтих паперових корзинках із ручками-мотузками. Паска прикрашена квітами. У центрі цукрової шапки викладена шоколадна пластинка з надписом "Христос воскрес!". 500 г такої паски коштує 18 грн, а кілограм — 35 грн.
Коментарі