понеділок, 13 серпня 2018 07:45

Гороховий суп варять із копченою скумбрією

Автор: www.povarenok.ru
  У гороховий суп з рибою додають куркуму. Вона надає страві насиченого жовтого кольору
У гороховий суп з рибою додають куркуму. Вона надає страві насиченого жовтого кольору

— Рибу готую мало не щодня, — говорить киянка 35-річна Марина Носенко. — Коли хочеться чогось "із димком", варю гороховий суп із копченою скумбрією. Цю наваристу страву всі звикли готувати з копченими ребрами, а я з рибою. Гостям здається, що приготування забрало не одну годину. Насправді все просто.

Замочує з вечора 300 г гороху в холодній воді, яку вранці зливає. Чистить і нарізує дрібними кубиками морквину, цибулину та 100 г кореня селери. Обсмажує їх на сковороді до м'якості. Чистить чотири картоплини та кришить кубиками. Кладе в каструлю, додає смажені овочі та горох. Заливає 2 л води і доводить до кипіння. Для смаку всипає два лаврових листи, 0,5 ч. л. солі та чорного меленого перцю.

— Можна брати будь-які приправи — червоний мелений перець, італійські трави тощо. Слід додати 0,5 чайної ложки куркуми для насиченого кольору.

Варить під кришкою на малому вогні до готовності картоплі та гороху. Тоді нарізає кубиками половину копченої скумбрії і вкидає в каструлю. Сюди ж додає кілька подрібнених гілочок кропу і перемішує. За 2 хв. вимикає вогонь і настоює страву ще 2–7 хв.

— Щоб розбавити раціон, готую суп із фрикадельками із минтая.

Спочатку перекручує на м'ясорубці 400 г філе білої риби. Кладе на 30 хв. у холодильник, щоб було легше сформувати кульки. Додає яйце, 3 ст. л. панірувальних сухарів, по 1/3 ч. л. солі й чорного меленого перцю. Вимішує до однорідності. Нарізує чотири картоплини та цибулину кубиками, а морквину кільцями.

Наливає в каструлю 3 л води і доводить до кипіння. Зменшує вогонь і викладає підготовлені овочі. Формує з фаршу однакові кульки і кладе їх у каструлю, коли картопля звариться до напівготовності. Додає 100 г спаржевої квасолі. Варить ще 15 хв., додає два лаврові листки та пучок порізаної петрушки. Варить суп ще 5 хв., знімає з плити. Настоює під кришкою 10 хв. і розливає по тарілках.

Хлібні сухарі солять перед смаженням

— Завжди до супу готую сухарики. Так страва буде ситніша. А як посиплю часником або зеленню — то й ароматніша, — розповідає киянка Мирослава Мироненко, 29 років. — Усе просто й дешево. Роблю їх про запас. Ще й на овочевий салат залишаються.

Нарізує 300 г білого хліба кубиками по 2 см. Очищує і подрібнює два зубчики часнику. Посипає ним і 1/2 ч. л. солі хліб. Обсмажує його на розігрітій сковороді з олією. Смажить сухарики на повільному вогні 15–20 хвилин, постійно помішуючи.

Зараз ви читаєте новину «Гороховий суп варять із копченою скумбрією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути