— Про користь гарбузів знаю багато, але готую рідко. По телевізору так розхвалювали один пиріг, що не втрималася й приготувала. Вийшов такий смачний, що наступного дня спекла ще один, — каже 37-річна Альбіна Пекун із міста Оріхів Запорізької області. — Завдяки горіхам і меду гарбуз зовсім не відчувається, а душа радіє, що організм отримує його корисні речовини.
Миє 0,5 кг гарбуза і чистить від м'якоті з насінням. Викладає шматок на деко шкіркою вниз, ставить у розігріту до +200°C духовку на 1 год. Для тіста просіває склянку борошна і додає на кінчику ножа солі. Ріже у крихту 100 г охолодженого вершкового масла. Додає яйце й перемішує. Наливає у тісто столову ложку холодної води і знову перемішує.
— Це потрібно, щоб тісто стало пісочним.
Розкочує тісто качалкою, викладає у форму для випікання і робить бортики. По дну проколює тісто виделкою, щоб воно при запіканні не піднімалося. Ставить форму у холодильник на 20 хв., а після цього — в розігріту до +180°C духовку. Пече корж 15 хв.
— Довго тримати не треба. Це тільки його засушить. Тісто тонке, і йому достатньо цього часу.
Для начинки 100 г волоських горіхів підсушує і трохи подрібнює ножем. Із запеченого гарбуза зрізує шкірку і перемелює блендером на пюре. Додає у гарбуз сік половини лимона, горіхи, 100 г меду і 0,5 ч. л. меленої кориці. В іншій мисці збиває два яйця, додає їх у начинку й перемішує. На спечений корж кладе гарбузову начинку і ставить у розігріту до +170°C духовку. Пече 40 хв., доки начинка не загусне. Виймає з духовки і чекає, щоб пиріг охолонув. Тоді ріже порційні шматки. Перед подачею поливає їх медом.














Коментарі