понеділок, 25 травня 2020 07:50

Фунчозу готують із креветками

Автор: ФОТО надане Іриною Сєдовою
  Скляна локшина фунчоза у готовому вигляді стає напівпрозорою. Найчастіше її подають із морепродуктами й тушкованими овочами. Заправляють соєвим соусом
Скляна локшина фунчоза у готовому вигляді стає напівпрозорою. Найчастіше її подають із морепродуктами й тушкованими овочами. Заправляють соєвим соусом

— Під час карантину почала частіше готувати страви різних народів. Рецепти шукаю в інтернеті. Частково адаптую під те, що є в холодильнику. Одна з перевірених страв — фунчоза з креветками й омлетом із корейської кухні. Готується 35 хвилин, — каже 42-річна Ірина Сєдова із Вишневого Києво-Святошинського району Київської області.

— Основний інгредієнт — скляна локшина фунчоза. На три великі порції вистачає упаковки 200 грамів. Заливаю кип'ятком на 5 хвилин. Зціджую, промиваю окропом.

Два зубці часнику та невеликий шматок імбиру ріжу тоненькими смужками. Можна додати чилі і пів пучка петрушки. Смажу хвилину на сковорідці з олією. Додаю порізану брусочками морквину. Готую на невеликому вогні ще 3 хвилини. Вкидаю порізаний смужками болгарський перець, помішуючи, смажу стільки ж. Приправу карі ніжний кладу за смаком. 400 грамів заморожених креветок заливаю окропом і одразу зціджую воду. Очищаю і висипаю їх у сковорідку з овочами. Перемішую. Тримаю на вогні ще хвилину. В кінці додаю по 50–100 мілілітрів соєвого соусу і рибного бульйону. Якщо останнього немає, тоді соусу вливаю більше. Вкидаю запарену локшину. Перемішую, все обсмажую хвилину-дві.

Подаю фунчозу з омлетом. Збиваю два яйця, 75 мілілітрів молока і дрібку солі. Додаю дрібно нарізаних по пів пучка петрушки і кропу. Омлет смажу 3 хвилини. Згортаю його у трубочку і нарізаю на шматки, як рулет. Поряд викладаю локшину з креветками й овочами.

Черкащанка 49-річна Галина Богунова готує фунчозу зі свіжими овочами.

— Відварюю фунчозу за вказівками на упаковці. Лапшу перекладаю у друшляк, щоб стекла вода. Ріжу тонкою соломкою морквину, болгарський перець — трохи товстіше, огірки — брусочками. Змішую з фунчозою. Для заправки беру дві столові ложки соєвого соусу, по столовій ложці оцту й кунжутної чи оливкової олії, пів стручка подрібненого чилі та зубок часнику. Додаю до лапші з овочами.

Пів кілограма креветок відварюю у підсоленій воді 5 хвилин. Чищу їх і викладаю до лапші. Вкидаю дрібно порізаний пучок петрушки та дві столові ложки кунжуту. Ця страва смачна як гаряча, так і холодна.

Зараз ви читаєте новину «Фунчозу готують із креветками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути