понеділок, 15 квітня 2019 07:41

Франкфуртські сосиски коптять на дровах фруктових дерев

Автор: WWW.NIKOOYAN.COM
  Після копчення сосиски добу витримують у холодильнику
Після копчення сосиски добу витримують у холодильнику

— На Великдень готуємо домашні ковбаски. Улюблений рецепт — франк­фуртські. Обожнюємо їх за копчений аромат, — розповідає 31-річна Ірина Василенко з Миколаєва.

Для приготування бере 2 м тонких свинячих кишок, 400 г яловичини, 200 г свинини, яйце, велику цибулину, 100 г хлібного м'якуша, 100 мл молока, 25 гр смальцю, 5 зубчиків часнику, неповну столову ложку меленої паприки, 1/2 ч. л. мускатного горіха, сіль і перець.

— Замочую м'якуш хліба в теплому молоці до повного розм'якшення. Дрібно ріжу цибулю й підсмажую на смальці до золотавого кольору. Додаю подрібнений часник. М'ясо пропускаю через м'ясорубку. Далі все змішую.

Додає в масу збите яйце й спеції. Солить. Перемішує й наповнює масою почищені й промиті кишки. Робить сосиски тонкими. Туго не набиває. Кожні 10 см перев'язує ниткою.

— Щоб оболонка не лопнула, пробиваю в декількох місцях голкою. Окремо закип'ячую воду. Занурюю в неї сосиски й проварюю протягом 3–5 хвилин. Потім розкладаю сосиски на решітці й закладаю в коптильню на 1–1,5 години. Копчу на дровах фруктових дерев.

Після копчення дає сосискам охолонути й поміщає в герметично закритий посуд. Ставить на добу в холодильник. Сосиски стають ароматними й насиченими на смак.

Готувати можна й у духовці. Деко треба змастити смальцем, духовку розігріти до 200°C. Випікати 20–30 хв.

Зараз ви читаєте новину «Франкфуртські сосиски коптять на дровах фруктових дерев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути