понеділок, 19 лютого 2018 07:46

Домашню пасту потрібно з'їсти протягом чотирьох годин

Автор: Тетяна Троян
  Тісто ддя домашної пасти швидко сохне. Розкачувати його зручніше машинкою
Тісто ддя домашної пасти швидко сохне. Розкачувати його зручніше машинкою

— Щоб приготувати ідеальну пасту, потрібні два інгредієнти: борошно й вода. Домашня паста — найкорисніша й найсмачніша, — говорить львів'янка Тетяна Троян, 24 роки. — Слід використати свіжу за 4 години, або ж її засушити чи заморозити.

— Для пісного тіста без яєць беруть борошно твердих сортів пшениці, інакше вийде, як на вареники, — продовжує. — Купую імпортне. На пачці має бути написано "для пасти" помолу "tipo 00" або "борошно з твердих сортів пшениці". Коштує кілограм приблизно 80 гривень. На 100 грамів такого борошна беруть 40 мілілітрів води й замішують тісто.

Пасту можна також зробити з яйцями. Часто готують тільки на жовтках.

Для тіста бере чотири яйця і 400 г борошна. Висипає його на дошку, робить посередині заглиблення і вбиває туди яйця. Кінчиками пальців обережно перемішує рідину яєць із борошном.

— Тісто на пасту вимісити важко. Спочатку воно береться грудочками, потім ліпиться до купи, але вже трохи пухке, — каже Тетяна. — Коли стане відчутно еластичне й однорідне — зупиняюся. Загортаю в плівку і залишаю в холодильнику щонайменше на 30 хвилин.

Якщо немає машинки для пасти, беру качалку. Головне — розкачати тісто якнай­швидше, бо сохне. Потім згортаю його рулетом і розрізаю на смужки шириною 1,5 сантиметра. За бажання їх можна робити ширшими чи вужчими.

Порізану пасту залишає сушитися. Можна також заморожувати чи одразу варити.

— У 3 літри підсоленої киплячої води кидаю півкілограма пасти. Одразу ж добре помішую, щоб не додавати до води олію. Як закипить, варю приблизно півтори-три хвилини, до стану "аль денте" — недоварена. Виймаю з води і подаю. Зверху можна посипати тертим твердим сиром, спеціями. Також смакує з морепродуктами.

Зараз ви читаєте новину «Домашню пасту потрібно з'їсти протягом чотирьох годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути