понеділок, 16 липня 2018 05:50

Домашнє морозиво заморожують шість годин

— Наша сім'я від магазинного морозива відмовилася. Їмо домашнє, — каже 32-річна Христина Писаренко з Полтави.

Бере 1 л молока, 400 г цукрової пудри, 100 г масла, п'ять яєчних жовтків й 1 ч. л. крохмалю.

— Розтоплюю масло, вливаю його до молока. Доводжу до кипіння. В окремій посудині збиваю жовтки з цукровою пудрою, всипаю до них крохмаль. Ретельно розтираю й додаю кілька ложок молочно-масляної суміші. Маса має нагадувати рідку сметану.

Безперестану помішуючи молоко, маленькими порціями додає суміш із жовтків, цукрової пудри й крохмалю. Не припиняючи мішати, доводить на слабкому вогні до кипіння. Маса має загуснути.

— Коли консистенція вже така як треба, ставлю посудину в миску з холодною водою. Починаю знову мішати, щоб охолодити суміш. Як стає теплою, переливаю її до звичайного пластикового контейнера. Потім залишаю стояти, доки зовсім не охолоне. Далі ще раз ретельно перемішую й ставлю в морозилку.

Заморожується 6–8 год. Протягом цього часу масу треба періодично помішувати — приблизно кожну годину-півтори.

— Розкладаю морозиво на пор­ції звичайною ложкою. Прикрашаю фруктами.

Зараз ви читаєте новину «Домашнє морозиво заморожують шість годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути