— Наша сім'я від магазинного морозива відмовилася. Їмо домашнє, — каже 32-річна Христина Писаренко з Полтави.
Бере 1 л молока, 400 г цукрової пудри, 100 г масла, п'ять яєчних жовтків й 1 ч. л. крохмалю.
— Розтоплюю масло, вливаю його до молока. Доводжу до кипіння. В окремій посудині збиваю жовтки з цукровою пудрою, всипаю до них крохмаль. Ретельно розтираю й додаю кілька ложок молочно-масляної суміші. Маса має нагадувати рідку сметану.
Безперестану помішуючи молоко, маленькими порціями додає суміш із жовтків, цукрової пудри й крохмалю. Не припиняючи мішати, доводить на слабкому вогні до кипіння. Маса має загуснути.
— Коли консистенція вже така як треба, ставлю посудину в миску з холодною водою. Починаю знову мішати, щоб охолодити суміш. Як стає теплою, переливаю її до звичайного пластикового контейнера. Потім залишаю стояти, доки зовсім не охолоне. Далі ще раз ретельно перемішую й ставлю в морозилку.
Заморожується 6–8 год. Протягом цього часу масу треба періодично помішувати — приблизно кожну годину-півтори.
— Розкладаю морозиво на порції звичайною ложкою. Прикрашаю фруктами.
Коментарі