середа, 20 червня 2007 17:52

Домашнє морозиво охолоджується дві години

"Біля кіосків із морозивом черги стоять. Аж незвично таке бачити в Києві, — розповідає киянка Наталія Склярчук, 27 років. Вона скуповується на столичному Лук"янівському базарі. — Я влітку готую домашнє морозиво з ягодами. Робила з полуницею".

Наталя каже, що доки довезла ягоди додому, трохи прим"яла.

— Та то не біда, бо їх усе одно треба розтирати з цукром.

Рецепт вона прочитала в Інтернеті. На страву треба 0,5 кг полуниці, 200 г цукру, пакетик ванілі, столову ложку лимонного соку, 150 г йогурту без наповнювача або з полуничним смаком, стільки ж густої сметани, 0,5 л вершків.

— Обриваю зелені плодоніжки й мию кожну полуничку. Підсушую її, щоб води не було в морозиві, — ділиться Наталя. — З ягід із половиною цукру роблю міксером пюре, додаю ваніль і лимонний сік.

У полуничне пюре господиня вливає йогурт і сметану. Бере густу, "Президент" (30%), по 9 грн за 400 г. Отриману масу на півгодини ставить у морозильну камеру.

— Хвилин через п"ять-десять помішала, щоб морозиво охолоджувалося рівномірно, — веде далі жінка. — Тим часом міксером збиваю вершки з цукром.

Додає їх до охолодженого пюре. Знову ставить у морозилку десь на 2 год. Перемішує кожні півгодини.

— Нас у сім"ї п"ятеро. То я розкладаю у п"ять високих вазочок, — додає Наталія. — За смаком — щось середнє між вершковим кремом і морозивом. Хочу ще спробувати з суницею, чорницями або малиною.

Зараз ви читаєте новину «Домашнє морозиво охолоджується дві години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути