Ексклюзиви
пʼятниця, 05 листопада 2010 07:50

Домашні трюфелі роблять із дитячої суміші та коньяку

Автор: фото з сайта www.flickr.com
  Домашні цукерки можна облити шоколадом
Домашні цукерки можна облити шоколадом

35-літня Єва Яворська зі Львова до святкового столу робить домашні цукерки. Усі цукерки мають однакову основу, що називається ганаш. Це суміш шоколаду та на вибір — вершків, молока, води чи фруктового пюре.

— Найкраще робити ганаш із шоколаду та вершків у пропорції два до одного. Хоча один до одного також добре. Усе залежить від якості шоколаду та жирності вершків.

Для ганаша потрібно 200 г чорного шоколаду, у складі якого не менше 60% какао, 100 г вершків із жирністю 32%, вершкового масла — 50 г. Вершки доводять до кипіння, виливають на подрібнений шоколад, перемішують. Коли розчиниться, додають масло. Воно теж має розтанути. Масу ставлять у холодильник до застигання, потім ліплять цукерки.

— Я зазвичай додаю наповнювачі. Наприклад, роблю мигдальні солодощі. У теплий ганаш кладу 100 грамів крупно посіченого мигдалю та кілька крапель мигдального лікеру. Перемішую та охолоджую. Викладаю масу у квадратну форму, вистелену пергаментом. Коли застигне, нарізую на невеликі кубики. Обвалюю в порошку какао.

Для фруктових цукерок у теплий ганаш Єва додає кілька ложок домашнього малинового сиропу та півсклянки подрібненого бісквіту. Перемішує й охолоджує. Готові цукерки обвалює у бісквітних крихтах.

— Люблю ще коньячні. У теплий ганаш ллю три-чотири столові ложки коньяку і перемішую. Охолоджені цукерки обмащую розтопленим шоколадом. Ще можна робити з корицею, горіхами, сухофруктами.

Солодощі обкачують у горіхах, кокосовій стружці, цукровій пудрі. Надають їм форми пірамід, конусів, кубів, кульок.

— Домашні цукерки смачніші за магазинні. Їх часто дарую, коли йду в гості. І вони подобаються моїм дітям, — говорить 28-річна Анна Миляник із Києва.

Вона змішує півкілограма подрібненого пісочного печива, 200 г густої сметани, 200 г фундука або інших горіхів, півсклянки збитих вершків. Якщо готує для дорослих, доливає ще три ложки горіхового лікеру. З отриманої маси мокрими руками формує кульки. Кладе їх на тарілку, змащену олією або маслом, щоб  не приклеювалися. Ставить у холодильник на 40 хв.

— Найшвидше готуються медові цукерки з фруктами. Курагу і горіхи беремо в рівних частинах і подрібнюємо в міксері. Розтираємо з медом і ліпимо кульки. Обвалюємо їх у какао. Або беру 100 грамів сухого молока, 130 — згущеного, шість столових ложок цукрової пудри і одну — коньяку. Усе ретельно перемішую і формую солодощі. Усередину цукерок можна покласти горіх. Зверху поливаю помадкою і кладу в холодильник.

Шоколадну помадку Анна робить із восьми столових ложок цукру, трьох — вершкового масла, чотирьох — молока і трьох чайних ложок какао. Усе вариться на повільному вогні 5 хв.

— Минулого тижня пробувала робити трюфеля. Рецепт знайшла в інтернеті.

Для трюфелів бере 250 г вершкового масла, півсклянки молока, дві — цукру, 250 г какао, упаковку дитячої суміші "Малютка".

— Масло викладаю в каструлю, додаю молоко, цукор. Доводжу до кипіння, охолоджую. Від упаковки "Малютки" відділяю чотири столові ложки, решту змішую із 250 грамами какао і висипаю в рідину. Із отриманої маси формую кульки. Дитячу суміш, яку відклала, змішую з какао, щоб вийшов порошок темного кольору. У ньому обвалюю цукерки. Кілька годин їх охолоджую. Усередину можна покласти лісових горіх або мигдаль. Або подрібнити горіхи і посипати зверху.

Зараз ви читаєте новину «Домашні трюфелі роблять із дитячої суміші та коньяку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути