42-річна киянка Світлана Задрик щороку закриває на зиму до 10 банок салату "Столичний". Овочі купує на ринку, коли вони дешевшають.
— Беру сумки і з чоловіком ідемо на виноградарський базар, — ділиться Задрик. — Там багато домашніх овочів продають і ціна доступна.
Киянка купує по 3 кг помідорів, жовтого солодкого перцю, білокачанної капусти, огірків та цибулі. Ріже все соломкою, перемішує зі спеціями. Бере по 30 горошин духмяного перцю та гвоздики, п"ять лаврових листів, 300 г солі, склянку оцту.
— Салат заливаю олією, — каже жінка. — Але спочатку її розігріваю й охолоджую.
Суміш розкладає в півлітрові банки й стерилізує 20 хв.
Коментарі