понеділок, 19 червня 2017 05:51

Цвітну капусту заливають томатним маринадом

— Цвітної капусти сію півгороду, — каже 44-річна Валентина Харчук із селища Любар Житомирської області. — Торік попробувала закрити з помідорами та перцем. З'їли всю до останньої банки.

3 зубчики часнику чистить від лушпиння і промиває. Нарізує кільцями. 2 кг цвітної капусти розбирає на суцвіття і бланшує 4 хв. у киплячій воді. У неї додає 1 г лимонної кислоти на 1 л води. ­Капусту студить у холодній воді. Невеликий пучок петрушки миє і дрібно нарізує.

Миє 0,5 кг болгарського перцю і 1 кг помідорів. Із перцю виймає серцевину й ріже соломкою. Помідори розрізає навпіл і перемелює на м'ясорубці. Перетирає через залізне сито, щоб не було шкірки й насіння. Кладе у каструлю і додає 2 ст. л. оцту, дві склянки олії, порізану петрушку і часник. Усе присмачує по 1 ст. л. солі й цукру. Ставить на вогонь і доводить до кипіння. У цей соус кладе суцвіття капусти. Доводить до кипіння і варить ще півгодини.

Розкладає в банки. Стерилізує 10 хв. з моменту закипання. Потім дістає з каструлі, щільно закриває прокип'яченими стерильними кришками. Перевертає догори дном і закутує рушником і покривалом, щоб стояли в теплі.

Зараз ви читаєте новину «Цвітну капусту заливають томатним маринадом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути