четвер, 23 червня 2022 00:30

Черешневе вино готують із жовтих ягід

— Вино з черешень не соромно поставити на святковий стіл, — каже 44-річний Роман Загарський із Мелітополя Запорізької області. — Для приготування підійдуть будь-які ягоди, але найкраще — жовті пізні. З них напій має тонкий аромат і приємний солодкуватий смак.

У скляний 20-літровий бутель накидає 10 кг очищених від кіс­ток черешень, наливає 500 мл води. Перев'язує горловину мар­лею, ставить на два-три дні в темне місце. Раз на добу перемішує дерев'яною палицею.

При появі піни, шипіння і легкого кислого запаху проціджує ягоди крізь марлю. Додає 400 г цукру і 25 г лимонної кислоти. Натягує на горловину медичну рукавицю з діркою в одному пальці. Переносить у темне приміщення з температурою до +27°C.

За чотири дні знімає рукавицю, зливає в окрему ємність літр сусла, розводить у ньому 300 г цукру. Отриманий сироп вливає назад до бутля та знову одягає рукавицю. Повторює процедуру за три дні.

Через 20–60 днів вино світлішає, а на дно випадає осад. Фільтрує напій крізь тонку трубку в чисту ємність. Ставить у темне місце. Коли осад перестане осідати взагалі — вино готове. Переливає у скляні пляшки та зберігає в прохолодному місці.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Черешневе вино готують із жовтих ягід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути