У суші-барі "Пушистый", що на вул. В. Васильківській, 23 у Києві, зробили великий суші-рулет. Цей виріб записали до Книги рекордів України.
У невеликому приміщені суші-бару над стравою працювали шість кухарів. Готувати почали вночі. Рис зробили не білого кольору, а жовто-синього, як український державний прапор.
Спочатку на дошці виклали близько 20 листків водоростей норі. На них — рис та начинку. Скрутили маленькі рулетики. Викладали їх у чотири шари. Унизу суші з жовтим рисом, зверху — з синім. Усього зробили 126 шт.
— Три місяці ми вирішували, з чого готуватимемо суші. Дегустували різні продукти. Це суші вийшло незвичне. Крім риби, поклали сало та солоні огірки, — розповідає шеф-кухар "Пушистого" 38-річний Чон. За національністю він кореєць. 20 років живе в Києві, одружений з українкою. Готувати вчився в японських майстрів.
Для страви використали 15 кг рису, 4 кг сала, 2 кг солоних огірків, 1,5 кг ікри летючої риби, 1 кг тунця, 1 кг морського окуня та 4 упаковки водоростей норі. На рол витратили близько 10 тис. грн. За підрахунком організаторів, стравою можна нагодувати 200 чоловік.
Приготування найбільшого суші-рола тривало 19 хв. Рулет вийшов 93 см завдовжки, 19 см завширшки й 16 см заввишки. Страва важить понад 24 кг.
У суші найбільше відчувався смак сала та огірків. Ікра летючої риби була дуже солоною. А присмаку риби майже не було.
Коментарі