Ексклюзиви
четвер, 22 лютого 2007 19:07

Велике суші готували з рибою, салом і солоними огірками

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  У столичному суші-барі ”Пушистый” приготували найбільший рол завдовжки 93 сантиметри. Найскладніше завдання — розрізати його, аби рулет не розсипався. Зробити це можуть тільки висококваліфіковані майстри. Суші розрізали довгим ножем, змоченим у воді
У столичному суші-барі ”Пушистый” приготували найбільший рол завдовжки 93 сантиметри. Найскладніше завдання — розрізати його, аби рулет не розсипався. Зробити це можуть тільки висококваліфіковані майстри. Суші розрізали довгим ножем, змоченим у воді

У суші-барі "Пушистый", що на вул. В. Васильківській, 23 у Києві, зробили великий суші-рулет. Цей виріб записали до Книги рекордів України.

У невеликому приміщені суші-бару над стравою працювали шість кухарів. Готувати почали вночі. Рис зробили не білого кольору, а жовто-синього, як український державний прапор.

Спочатку на дошці виклали близько 20 листків водоростей норі. На них — рис та начинку. Скрутили маленькі рулетики. Викладали їх у чотири шари. Унизу суші з жовтим рисом, зверху — з синім. Усього зробили 126 шт.

— Три місяці ми вирішували, з чого готуватимемо суші. Дегустували різні продукти. Це суші вийшло незвичне. Крім риби, поклали сало та солоні огірки, — розповідає шеф-кухар "Пушистого" 38-річний Чон. За національністю він кореєць. 20 років живе в Києві, одружений з українкою. Готувати вчився в японських майстрів.

Для страви використали 15 кг рису, 4 кг сала, 2 кг солоних огірків, 1,5 кг ікри летючої риби, 1 кг тунця, 1 кг морського окуня та 4 упаковки водоростей норі. На рол витратили близько 10 тис. грн. За підрахунком організаторів, стравою можна нагодувати 200 чоловік.

Приготування найбільшого суші-рола тривало 19 хв. Рулет вийшов 93 см завдовжки, 19 см завширшки й 16 см заввишки. Страва важить понад 24 кг.

У суші найбільше відчувався смак сала та огірків. Ікра летючої риби була дуже солоною. А присмаку риби майже не було.

Зараз ви читаєте новину «Велике суші готували з рибою, салом і солоними огірками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути