— Роблю густий лікер, що нагадує алкогольний крем. Пахне бананом, але з присмаком згущеного молока, — розповідає Лілія Ткачук, 43 роки, з міста Путивль на Сумщині. — Подаю його на солодкий стіл до торта чи фруктів. З іншими закусками не смакує.
Пів кілограма бананів ріжу кубиками. Блендером збиваю у кашу і наливаю 150 мілілітрів молока. Перемішую й додаю 400 мілілітрів згущеного молока. Збиваю суміш міксером до однорідності. Додаю двоє яєчних білків й ще раз збиваю. Наливаю 300 мілілітрів горілки і перемішую. Напій переливаю у банку і закриваю кришкою. Ставлю у холодильник настоюватися на годину-дві. Тоді проціджую через марлю та переливаю у скляну пляшку.
Коментарі