Черкащанка 35-річна Оксана Гутник готує сир для 5-річного сина Костика. Базарний дитині здається закислим.
— Хто його знає, що набовтали в магазинному творожку чи сирковому десерті? — розмірковує жінка. — Роблю страву сама, бо й на базарі страшно брати.
У каструлю-нержавійку Оксана наливає півлітра молока. Кип"ятить 5 хв. Невеликий лимон миє й розрізає навпіл. Половину вичавлює в молоко, перемішує — рідина починає згортатися. Сирні згустки викладає в піалу.
— Сир довго не зберігається, тому його треба одразу з"їсти, — веде далі Гутник.
Оксана тре на тертці банан і змішує з сиром. Суміш викладає гіркою. Зверху вмощує розлущений горіх.
— Із бананом цей сир дитині смачніший, — каже жінка. — У страву можна додавати розпарені сухофрукти.
×
Коментарі