понеділок, 24 вересня 2018 16:04

Повідомили, на скільки піднімуть зарплату вчителям

Повідомили, на скільки піднімуть зарплату вчителям
Зарплату піднімуть на 9%. Фото: wz.lviv.ua

2019-го вчителям піднімуть зарплату на 9%.

"Це очевидно недостатнє підвищення заробітної плати. Я сподіваюся, що в процесі доопрацювання бюджету в парламенті нам вдасться отримати великі преференції для освіти. Але все ж деяке збільшення зарплати відбудеться", - заявила міністр освіти Лілія Гриневич.

У проекті бюджету на наступний рік на модернізацію шкіл заклали 1 млрд грн.

"Коли я йшла на посаду міністра, єдина умова, яка була для мене важливою, це інвестиції в реформу. Інакше здійснити її просто неможливо. Це велика перевага, що прем'єр-міністр і члени уряду розуміють важливість змін, які ми робимо. Саме тому, незважаючи на всі складнощі бюджету наступного року, ми все ж заклали інвестицію на наступний рік", - розповіла міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як фінансують школу

1 млрд грн субвенції на Нову українську школу використали лише наполовину - 53,3%. 80% цих коштів спрямовані на закупівлю дидактичних матеріалів і меблі. 20% - на закупівлю комп'ютерного та мультимедійного обладнання для початкових класів.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, на скільки піднімуть зарплату вчителям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути