четвер, 20 вересня 2018 15:36

Студенти навчатимуться за новою концепцією

Студенти навчатимуться за новою концепцією
Уряд затвердив Концепцію дуальної освіти, - лілія Гриневич. Фото: Укправда

Уряд затвердив Концепцію дуальної освіти.

За нею студенти об'єднуватимуть навчання та роботу в професійній і вищій освіті, повідомила міністр освіти Лілія Гриневич.

"Це система дозволить нам ще в процесі навчання будувати місток між роботодавцем та студентом. Учні та студенти зможуть побачити на власні очі виробництво чи компанію, в якій в майбутньому зможуть працювати, навчитися роботі на сучасному обладнанні", - каже міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриневич розповіла, як порозумітися батькам і вчителям

Згідно з концепцією, дуальна форма освіти передбачатиме здобуття від 25% до 50% кредитів під час навчання не за партою, а безпосередньо на робочому місці.

"Результати навчання оцінюватиме роботодавець і заклад освіти. Роботодавець братиме безпосередню участь у відборі учнів, що навчатимуться на програмі", - додала Гриневич.

Міністерство освіти і науки України виступає за продовження громадського обговорення проекту нової редакції українського правопису. За словами міністерки освіти Лілії Гриневич, людям бракує достовірної інформації щодо цього питання.

Зараз ви читаєте новину «Студенти навчатимуться за новою концепцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути