понеділок, 05 березня 2018 13:14

Оголосили конкурс на стипендію у $12,5 тис.

Оголосили конкурс на стипендію у $12,5 тис.
200 підлітків поборються за стипендію УАЛ. Фото: sbenortheast.com

Українська Академія Лідерства оголосила конкурс на здобуття гранту на навчання у своїй десятимісячній програмі. Розмір стипендії - $12,5 тис.

Для участі у конкурсі допускають випускників шкіл та коледжів віком від 16 до 18 років. Прийом заявок триває до 7 квітня. Зареєструватися можна за посиланням ual.org.ua.

Кандидати у студенти пройдуть 3 етапи відбору. Перевірятимуть їхню мотивацію, знання іноземної мови, фізичну підготовку та вміння працювати в команді. 200 старшокласників, які пройдуть конкурс, протягом 10 місяців інтенсивно навчатимуться в Українській Академії Лідерства.

"68 відсотків українців не працюють за фахом. Кожен третій змінює професію одразу після закінчення вишу. Виходить, що вчитися йдуть переважно за дипломом під тиском батьків чи суспільства. Ми в академії даємо можливість талановитим хлопцям та дівчатам спробувати себе у різних ролях, розкрити приховані вміння та здобути навички, які допоможуть їм зробити правильний вибір у майбутньому. Ми збираємо найкращу молодь, яка хоче змінити не тільки себе, а й своє місто і країну", - каже керівник Української Академії Лідерства Роман Тичківський.

Під час навчання студенти опановують понад 30 дисциплін. До програми входять: управління проектами, історія, фінансовий та комунікаційний менеджмент, етикет, англійська мова, філософія, соціальна робота. Члени Академії займаються спортом і різними видами мистецтв, слухають лекції світових та українських лідерів. Студенти також подорожують Україною та відвідують інші країни світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба виховувати особистостей, а не носіїв знань" - експерт

УАЛ має осередки у Києві, Львові, Миколаєві, Полтаві та Харкові. За 3 роки випустила 250 студенітв.

Українська Академія Лідерства - аналог gap year в Україні. Випускники шкіл можуть не спішити з вибором вишу, а провести 10 місяців в інтенсивному навчанні і пізнанні себе. Вперше її застосували у Британії в 70-х роках минулого століття, як спробу заповнити період між випускними іспитами та початком занять в університеті. Це можливість зробити перерву в традиційній освіті для саморозвитку та пошуку осмисленого професійного вибору.

Зараз ви читаєте новину «Оголосили конкурс на стипендію у $12,5 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути