Ексклюзиви
понеділок, 29 січня 2018 16:47

Українець розповів, для чого пауза перед вступом до університету

Українець розповів, для чого пауза перед вступом до університету
Кожен третій українець змінює професію після закінчення вузу. Випускники шкіл підлаштовуються під обставини та йдуть працювати не за фахом. Або перенавчаються на інших спеціальностях. Втім є підлітки, які роблять паузу перед вступом до університету, щоб зрозуміти своє призначення Фото - tribuna.pl.ua

Кожен третій українець змінює професію після закінчення вузу. Випускники шкіл підлаштовуються під обставини та йдуть працювати не за фахом. Або перенавчаються на інших спеціальностях.

Втім є підлітки, які роблять паузу перед вступом до університету, щоб зрозуміти своє призначення. Серед них і 18-річний Владислав Ільїн. Хлопець зараз служить в морській піхоті України. Перед тим, як туди потрапити навчався в Українській академії лідерства. Це аналог gap year в Україні, коли випускники шкіл можуть не спішити з вибором вишу, а провести 10 місяців в інтенсивному навчанні і пізнанні себе.

"Про Академію я почув на уроці в школі, куди того ранку навіть не планував йти. Ідея провести рік у пошуках себе, інтенсивному навчанні та подорожах мені сподобалася. Ні мама, ні вчителі мене не підтримали, але ми з другом таки подали заявку, пройшли відбір і стали студентами УАЛ. З того моменту кожна подія, проекти, а особливо зустріч з капеланом отцем Андрієм Зелінським і поїздка у Ізраїль ніби вели мене до найважливішого життєвого вибору – службі у морській піхоті Україні", - розповідає Владислав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому має вчити сучасна освіта

За його словами, він став дисциплінованішим. Цьому сприяв щоденний спорт й інтенсивний графік із 6:40 до 22:30.

"В Академії я відчув, що значить бути внутрішньо вільною людиною і повністю змінив коло спілкування. Із друзів зі школи в мене лишився лише однокласник, з яким ми разом і вирішили піти до армії. На службу нас надихнув хлопець, боєць батальйону спецпризначення Гарпун, з яким ми навчались. Чим займатись у житті, я зрозумів після знайомства з військовим капеланом морської піхоти Андрієм Зелінським. Він розповідав, що морські піхотинці чи не єдині, хто дотримується кодексу честі воїна. Усвідомив, що маю йти і захищати свою країну. Зараз моя мета – не тільки боронити державу від зовнішніх ворогів, а й змінювати армію зсередини", - говорить хлопець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба виховувати особистостей, а не носіїв знань" - експерт

Практика підготовки до нового життя випускників шкіл поширена за кордоном. Вперше її застосували у Британії в 70-х роках минулого століття, як спробу заповнити період між випускними іспитами та початком занять в університеті. Це можливість зробити перерву в традиційній освіті для саморозвитку та пошуку осмисленого професійного вибору.

Зараз ви читаєте новину «Українець розповів, для чого пауза перед вступом до університету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути