Ексклюзиви
понеділок, 29 січня 2018 07:25

Чому має вчити сучасна освіта

Чому має вчити сучасна освіта
Понад дві третини 15-річних дітей почуваються погано, якщо їх позбавляють доступу до інтернету Фото: YouTube

Світ став глобалізованим завдяки технологіям, які об'єднали людей не тільки всередині країни, а й далеко за її межами.

Про це заявила директор Міжнародного департаменту освіти UNESCO Мансетса Маропі під час World Education Forum, пише osvitoria.

"Світ замкнувся у своєрідних капсулах. Ми спілкуємося лише з людьми, які мають подібні до наших погляди і відгороджуємось від тих, хто має іншу думку. Це - одна з основних проблем освіти — як побудувати безпечне суспільство без бар'єрів? ", - заявила Мансетса Маропі.

Організація IBE назвала 7 компетентностей, які необхідні майбутньому поколінню.

1. Вміння вчитися. Багато інформації швидко втрачає свою актуальність, стає застарілою. Тому потрібно постійно вчитися та адаптуватися до нових потреб. У цій адаптації і полягає навчання.

2. Самостійність. Потрібно самостійно вчитися, розподіляти власний час та використовувати усі можливості для самопізнання.

3. Вміння використовувати різні ресурси. Мова йде не тільки про матеріальну сторону. Перш за все - про духовність та саморозвиток.

4. Вміння взаємодіяти з іншими. Навички командної роботи завжди будуть у нагоді. Людям необхідно відчувати соціальний взаємозв'язок, залежність один від одного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не виховати дитину ледачою — поради психологів

5. Вміння взаємодіяти з усім світом - взаємодія в регіональних спільнотах та глобалізації.

6.Трансдисциплінарність. Потрібно бути не тільки компетентним у власній галузі, а й мати базові знання в інших сферах.

7. Фінансова, культурна, історична, цифрова, технологічна грамотність.

Кожна дитина спочатку егоїст і думає виключно про власні інтереси. І тільки правильним вихованням можна цю поведінку підкоригувати. Не принижуйте дитину. Порівняння з кимось дитина сприймає як удар по самолюбству, починає вас тихенько ненавидіти і замикається в собі.

Зараз ви читаєте новину «Чому має вчити сучасна освіта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі