Ексклюзиви
пʼятниця, 01 грудня 2017 05:25

5 найпоширеніших помилок у виховання дитини

5 найпоширеніших помилок у виховання дитини
5 правил допоможуть виховати дитину. Фото: champlainvalleyfuels.com

Кожна дитина спочатку егоїст і думає виключно про власні інтереси. І тільки правильним вихованням можна цю поведінку підкоригувати.

Joinfo.ua розповів про найпоширеніші помилки у вихованні дітей.

Не даруйте подарунки "за заслуги"

Дитина діятиме виключно заради нагороди. Навіть може брехати заради її отримання. Такі діти навіть можуть почати вести подвійне життя. Тому заохочувати дітей потрібно, але не тільки матеріально. У дитини має виробитися правильне ставлення до грошей.

Не сюсюкайте

Чим старше діти стають - тим менше їм це подобається. Це закріплює інфантильну модель поведінки. А це пряма дорога на "батьківську шию".

Не виконуйте його роботу

Дитину потрібно привчати до роботи. Має розуміти, що в житті є не тільки права, а й обов'язки. Тому з дитинства доручайте йому якісь завдання, а якщо він не справляється - допомагайте, але не робіть все за нього. Це стосується і навчання в школі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не виховати дитину ледачою — поради психологів

Не перетворюйте дитину в себе

Не намагайтеся компенсувати власні нездійснені мрії за рахунок дитини. Тут може бути два варіанти - або у вас все вийде, але це назавжди вб'є в ній всі ознаки ініціативи і наявність власних бажань, або у вас не вийде і вона вас зненавидить. Нехай діти самі приймають рішення. Не використовуйте свій батьківський авторитет, щоб щось без причини забороняти.

Не принижуйте дитину

Порівняння з кимось дитина сприймає як удар по самолюбству, починає вас тихенько ненавидіти і замикається в собі.

У вихованні хлопчика існує три стадії. Перша триває від народження до шести років. Друга - 6-14 років. У цей період хлопець вчиться бути чоловіком, придивляється до інтересів та поведінки батька. Третій етап триває від 14 років і до повноліття. Протягом цього часу сина потрібно активно залучати у доросле життя.

Зараз ви читаєте новину «5 найпоширеніших помилок у виховання дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі